Øllebrød (Rye bread porridge)

Hver gang der er en stump rugbrød tilbage, som ikke bliver spist, ryger den i en pose i fryseren. Når der skal laves øllebrød, lægges en portion af rugbrødsresterne i en gryde, som dækkes med vand eller øl. Det koges op under låg til det er kogt ud, passeres gennem en sigte (det kræver lidt arbejdskraft), og varmes igen op med lidt ekstra vand eller øl, til konsistensen er god. Serveres med mælk, fløde eller en klat flødeskum. Sund, hurtig sparemad der mætter godt og kan spises morgen, middag og aften.

Der kan selvfølgelig tilsættes sukker hvis man synes det har brug for det.

----------

Øllebrød is a traditional, danish dish and it is made from the also traditional, dark and dense sourdough rye bread, which we eat a lot of.

Every time there is a small piece of rye bread left, it ends up in a bag in the freezer. When we want to make øllebrød, a handfuld of bread pieces gets in af pot, covered with water og beer. Let i boil until the pieces are soft and put it throug a sieve (it takes a little work). Heat it a bit more, maybe with ekstra water or beer (the consistency should be like porridge). Serve with a little milk, cream og whipped cream. It's a healthy, cheap and filling dish, which can be eaten at any time.

This is not a sweet version, but if you want to, just ad some sugar to taste.

Kommentarer